Мачът на Кубрат Пулев с нигериеца Самюел Питър вече остана в историята и сега е ред на коментарите и анализите. И след като Кобрата натрупа достатъчно известност и по света, от различни точки по света също анализираха битката му с бившия световен шампион. Българинът отказа съперника си след три пълни рунда, а Нигерийския кошмар се оттегли под претекст контузия в лакътя. Но въпреки лесната победа за Пулев, според анализаторите на сайта Boxing News, тази битка е била мъдър ход от страна на щаба на родната звезда в родния бокс.

"Мнозина вдигнаха учудено веждите си, когато Кубрат Пулев неколкократно отказа възможностите за доходен сблъсък с Антъни Джошуа, а още повече специалисти направо не можеха да повярват, когато обяви малко по-късно, че ще се бие със Самюел Питър."

"Българинът накара напълно неадекватния нигериец да се откаже след три рунда в може би един ненужен мач. Но пък има и друга гледна точка. С тази победа той стана задължителен кандидат за мач за титлата, а по този начин ще спечели повече пари, ако я завоюва."

"Има и още нещо. Очаква се да има мач между Джошуа и Владимир Кличко, а победителят от нея ще бъде с титлите от IBF и WBA. Така че ако Пулев бие някого от тях, ще вземе два пояса. Така мачът с Питър се оказва една мъдра прелюдия за изключително важната 2017 г. за българина. В нея залогът ще е истински и далеч по-голям", написаха от сайта.