Черно море победи Сливен с 3:1 като гост в мач от 23-тия кръг на „А” група.

Домакините откриха резултата с гол на Марчев, но секунди след това Стоян Георгиев си отбеляза куриозен автогол и Черно море изравни. Георги Илиев вкара втория гол за „моряците” в средата на втората част, а Ратников сложи точка на спора със своето поподение в самия край на мача.

По този начин Сливен остава със 17 точки и се намира на 14-то място, а Черно море събра 39 точки и вече е пети.

Домакините от Сливен упражниха преса още в самото начало на срещата и в 5-тата минута Илич центрира опасно, след което Бакалов отправи много плътен и силен удар с глава, но Денчев се намеси по превъзходен начин, избивайки кълбото.

Само няколко минути по-късно отново Бакалов опита късмета си, след като изстреля снаряд от дистанция, след отсъден пряк свободен удар, но пак Денчев спаси варненци от сигурен гол.

Натискът на сливналии ставаше все по-осезаем, като домакините нападаха по двата фланга, комбинираха доста умело и голът беше въпрос на време.

В 20-тата минута Дончо Атанасов от Черно море опита удар, но топката се отклони в тялото на Недялков и опасността пред вратата на „войводите” отмина.

Само три минути по-късно Дончо Атанасов се оказа грешник за своите, след като Илич му отне топката и подаде към Марчев. Нападателят на Сливен бе безпощаден и опъна мрежата на гостите, давайки напълно заслужена преднина на ентусиазираните домакини, които се борят със зъби и нокти за своето спасение в елита на родния шампионат.

Радостта на привържениците на Сливен веднага бе прекъсната, след като светкавична контраатака на „моряците” доведе до гол.

В 22-та минута Стоян Георгиев си отбеляза комичен автогол, след като засече удар на отчаянието на Черно море в собствената си врата и така резултатът бе изравнен.

В следващите минути имаше само един тим на терена – този на Черно море. Домакините бяха шокирани от получения гол и играеха като вцепенени, а Атанасов имаше цели две положения, в които можеше да вкара втори гол за гостите, но пропусна.

Георги Илиев от състава на Черно море също се отличи с много хубав шут, който накара Караманов да се разтегне и да избие в корнер. В последната атаката за полувремето Марчев от състава на домакините можеше да удвои, но пропусна.

Като цяло равенството на почивката бе заслужено, тъй като Сливен беше по-активният отбор през първите 20 минути, но след като получиха гол домакините се стреснаха и позволиха на гостите да разгърнат играта си, като Черно море можеше да реализира и втори гол.

В първите 20 минути на втората част преобладаваха грубите влизания и твърдата игра, като двата тима предимно се отбраняваха.

В 66-тата минута Караманов не изби добре отправен шут към него и подари топката на Георги Илиев, който вкара с глава за 1:2.

В следващите минути домакините играеха с много по-малко желание, личеше си и умората, а Черно море чакаше последните минути при очевидно спокойствие, като „моряците” бяха тактически грамотни и докосваха трите точки, за които бяха отишли.

В 89-тата минута Ратников сложи точка на спора, вкарвайки за 1:3, с което донесе трите точки на гостите, които игтраха по-добре от своя съперник и заслужено победиха.

Сливен – Черно море  1:3

1:0 Марчев – 21’
1:1 Стоян Георгиев – 22’, автогол
1:2 Георги Илиев – 66’
1:3 Ратников – 89’


Сливен:  Караманов – к, Георгиев, Макенджиев, Цирков, Попов, Стефанов, Недялков, Веселинов (Петров - 60‘), Марчев, Бакалов, Илич

Черно море:  Денчев, Дяков, Адемар, С. Александров, Ал. Александров, Петков, Камазола, Илиев - к, Георгиев (Фаустино – 63’), Атанасов, Божилов