Бившият наставник на Партизан Славиша Йоканович ще бъде новият треньор на Левски. Новината потвърди спортният директор на "сините" Наско Сираков.

"Славиша Йоканович е новият треньор на Левски. Всичко стана много бързо. Той пристигна снощи късно в България", започна Сираков.

"Сега се налага да се върне в Сърбия, защото трябва да пътува до Мадрид. В петък или в събота ще се върне в България. Ще присъства и на мача в Пловдив срещу Ботев, но официално започва работа в понеделник, когато ще дадем и официална пресконференция."

"Договорът му е за една година. Помощник-треньорите ще водят отбора за мача в Пловдив. Ще има нов екип. Двама треньори ще дойдат с него. Това е неговият екип, по негово желание."

"Новият треньор ще има абсолютно пълна власт да работи така, както той вижда нещата и както ги иска. Смятам, че този избор ще бъде успешен за Левски. Договорът за една година е по негово желание."

"Ние бяхме готови да разговаряме и за по-дълъг контракт. Имаме уговорка декември месец, ако и двете страни са доволни една от друга, да разговаряме за продължаването на договора."

"Направихме сериозно финансово усилие, за да вземем Йоканович, но и той отстъпи от някои от претенциите. Най-важното е, че си стиснахме ръцете. Желанието ни да привлечем централен защитник остава, но трябва да се съобразим с неговото мнение."

"Опитах се да му обясня всичко. Дал съм му последните два мача с Иртиш, както и последните мачове със Славия и Лудогорец. Мисля, че тези срещи ще му дадат възможност да добие ясна представа за състоянието и възможностите на всеки един играч, който е взел участие в тях."

"Ако Йоканович реши, Гаджев ще бъде върнат в първия отбор. Славиша Йоканович ще има последната дума. Базил де Карвальо по всяка вероятност ще пътува утре за чужбина и ще се раздели с клуба", завърши Сираков.