Левски победи Любимец с 2:0 като гост в среща от седмия кръг на А група. Това е втори успех за "сините" от началото на сезона. Благодарение на победата вицешампионите вече имат девет точки, колкото има и съставът на Берое.

Момчетата на Славиша Йоканович изиграха мача много концентрирано и почти не допускаха грешки, а в предни позиции се възползваха от шансовете си по най-добрия начин. С гол на Цветан Генков в 18-тата минута гостите от София откриха резултата.

Централният нападател на Левски се възползва от добро центриране на Мирослав Иванов. Шест минути преди изтичането на редовното време пък Антонио Вутов вкара великолепно попадение от фаул. С изстрел от малък ъгъл халфът изненада домакинския страж Рашков.



В първите минути на срещата нито един от двата отбора не успяваше да стигне до вратата на своя противник и интересните положения на практика липсваха. Чак в 11-тата минута Славчо Шоколаров получи възможност да центрира от фаул, ала топката попадна право в ръцете на Пламен Илиев.

Минута след това Гари Родригес проби в наказателното поле на домакините и отправи изстрел, вратарят на Любимец Радослав Рашков изби, но право в краката на Мирослав Иванов. Опитният полузащитник стреля, но крайният бранител Тодор Колев изчисти пред голлинията.

В 18-тата минута резултатът беше открит. Иванов центрира от границата на съперниковия пеналт, Величко Величков докосна кълбото, обаче в крайна сметка то се озова у Цветан Генков, който се разписа. Седем минути след попадението Антон Огнянов и Мирослав Будинов направиха пропуски, а половин час след началото на двубоя Кевин Брю тества Рашков със страховит далечен шут.

До края на първото полувреме удари към домакинската врата нанесоха отново Брю, както и Владимир Гаджев, но нов гол не падна. Така на почивката тимът на Славиша Йоканович се оттегли с едно попадение преднина. Гостите изглеждаха концентрирани в отбрана и опасни, когато атакуват.

Както и през първата част, в началото на втората любопитните ситуации не бяха много, като чак в 53-тата минута при едно центриране от корнер Даниел Димов се опита да затрудни Рашков, но не успя. На другия край на игрището Шоколаров с мощен изстрел почти сигурно щеше да създаде неприятности на Илиев, обаче на пътя на топката застана Мирослав Иванов.

Броят на атаките към двете врати постепенно се увеличи и в 59-тата минута Брю стреля, но Рашков спаси. После пък Будинов стресна Илиев, без обаче да го преодолее. В 62-рата минута суматоха в наказателното поле на "сините" можеше да доведе до изравнителен гол, но ударът на Самир Аясс беше блокиран.

След влизането в игра на Антонио Вутов действията на софийския отбор в предни позиции се пораздвижиха, като младият халф направи няколко добри комбинации с Гари Родригес, обаче колкото и красиви да бяха взаимодействията, те не предизвикаха някакви кой знае какви опасности пред Рашков.

Все пак талантливият Вутов отбеляза, а това се случи в 84-тата минута. Десетката на Левски се разписа от фаул, със страхотен изстрел от малък ъгъл. С този гол Вутов оформи крайното 2:0 в полза на "сините", втори шампионатен успех за вицешампионите през този сезон.


Любимец – Левски 0:2

0:1 Генков 18
0:2 Вутов 84

Любимец: Рашков, Дяков, Панов, Величков, Т. Колев (Чакъров – 86), Аясс (Н. Колев – 78), Тевия, Копаранов, Огнянов, Шоколаров, Будинов

Левски: Илиев, Перес, Димов, Ангелов, Старокин, Гаджев (Вутов – 66), Брю, Велев, Иванов (Йорданов – 88), Родригес, Генков (Макриев – 79)