Хъл Сити се класира за първия си финал за ФА Къп, след като в двубой с много голове надви представилия се достойно тим на Шефилд Юнайтед. 

Остриерата, които са в третото на английския футбол на два пъти водеха, като на почивката бяха напред с 2:1, но след това Тигрите стигнаха да обрата и ще спорят за трофея срещу Арсенал в средата на май. 

Началото бе равностойно и спокойно без нито един от двата отбора да атакува сериозно. Темпото също не бе високо, а играчите на Шефилд Юнайтед изглеждаха добре подредени. 

Затова може би малко изненадващо съставът от Лига 1 поведе. В 19-ата минута Джон Брейфорд получи твърде много време и пространство да центрира отдясно, достави добра топка във вратарското поле, където Джоузи Бакстър засече в мрежата. Повторенията показаха, че топката може би се отбива и от крака на защитника Джеймс Честър, но така или иначе Юнайтед бе напред. 

Последваха минути, в които Остриерата се чувстваха все по-комфортно, а Тигрите се чудеха какво да правят и не можеха да създадат нито едно опасно положение. В 42-ата минута обаче те все пак изравниха. 

Джейк Ливърмор направи двойно подаване със съотборник, след което пусна отлична топка в наказателното поле, където Яник Сагбо се измъкна и вкара със силен удар. 

Само че радостта на Хъл продължи само минута. Джейми Мърфи от Юнайтед се измъкна отляво, нахлу в наказателното поле и подаде към границата на вратарското поле, където нахлуващия Стефан Скугъл отправи неспасяем удар във вратата за 2:1. 

На почивката Стив Брус направи 2 промени пускайки Мати Фрайът и Соне Алуко напред и това веднага даде резултат, защото в 49-ата минута равенството бе факт. 

След корнер отбраната на Шефилд Юнайтед не успя да изчисти, топката стигна до свободния Фрайът, който отблизо реализира 4-ия си гол в турнира. Това вдъхнови Тигрите и скоро обратът бе факт. 

Хъдълстоун направи двойно подаване, след това преодоля защитник и се измъкна сам срещу вратаря, преодолявайки го с прецизен изстрел за 3:2. 

Попадението успокои елитния тим, докато сякаш пречупи Остриетата, които изглеждаха объркани. Все пак Райън Флин се оказа на добра позиция за тях, но в последния момент ударът му бе блокиран. 

В 67-ата минута току що влезлият Стивън Куин вкара за 4:2. Джейк Ливърмор се измъкна зад отбраната и сложи топката на главата на съотборника си, който наказа бившия си отбор. 

Тук някъде стана ясно, че интригата приключва, като и Шефилд Юнайтед не вярваше особено в обрата. В 90-ата минута обаче Остриетата успяха да върнат един гол. Удар с глава бе избит на пътя на Джейми Мърфи, който реализира и така притесни Хъл Сити. 

Тръгвайки напред обаче, Остриетата бяха наказани в добавеното време. Тогава при контраатака Дейвид Мейлър бе изведен на чисти позиция и офирми крайното 5:3 с добър изстрел.