Това което се очакваше стана факт и днес Франческо Гуидолин се превърна в първия освободен треньор за сезона във Висшата лига на Англия, след като Суонси реши да се раздели с него. 

Лебедите започнаха лошо кампанията, печелейки само един от първите си 7 мача и след като тимът се смъкна до 17-о място с 4 точки, времето на италианеца изтече. 

Така той напуска „Либърти Стейдиъм” по-малко от 9 месеца след като пристигна в отбора, който успя да спаси от изпадане, но сега загуби бързо работата си. 

„Очевидно сме разочаровани да се разделим с Франческо. За съжаление обаче сезонът не започна добре и считаме, че е важно да направим промяна възможно най-рано, за да променим тенденцията. Благодарим му и му желаем успех в бъдеще” заяви президентът Хю Дженкинс. 

Вече е ясен и неговият наследник, като това ще бъде бившият селекционер на САЩ Боб Брадли. Американецът бе начело на второ дивизионния френски Льо Авър, но сега ще се превърне в първия специалист от своята страна, който ще работи във Висшата лига. 

Той е успял да впечатли Дженкинс и ръководството и получава възможност да преобърне сезона на уелсците. Легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс също е бил сред кандидатите, с които са били проведени разговори, съобщава Би Би Си. 

„Той знае каква е нашата философия и сме сигурни, че притежава качества да се справи добре на това ниво. Той е вариант в дългосрочен план за нас и сме уверени, че ще ни стабилизира” каза босът на Суонси по отношение на 58-годишния специалист.