Един от най-гениалните футболисти в историята на футбола Зико е много близо до подписване на официален договор с футболната федерация на Ирак.

Очаква се специалистът да поеме кормилото в националния отбор по футбол на страната, където вече го считат за новия национален селекционер.

"Всичко е договорено, аз и моите адвокати изпратихме проекта на договора в Ирак. От моя страна всичко е готово, липсват само подписите", заяви 58-годишният бразилец в Рио де Жанейро за Ройтерс.

Задачата пред Зико е да класира Ирак на световните футболни финали в Бразилия през 2014 година. Азиатците са в една квалификационна група с отборите на Йордания, Китай и Сингапур.

"За мен това е едно голямо предизвикателство. Искам да успея с много работа и мотивация", допълни бразилецът, който е очакван утре в Багдад.

През 2006 година Зико водеше Япония на световното първенство по футбол, което се проведе в Германия. Там Зико се изправи срещу родината си Бразилия, но японците бяха отвяни с 1:4 и завършиха но последно място в групата само с 1 спечелена точка.

После Зико мина през Фенербахче, Буньодкор, ЦСКА Москва и Олимпиакос. Сега легендата има за цел да води втори азиатски отбор на световни футболни финали.