В лагера на Англия останаха доволни от победата над Молдова с 4:0, но триумфът бе помрачен от жълтия картон на Дани Уелбек, който вкара 2 гола и сега ще бъде наказан за ключовата визита в Украйна.

Нападателят бе санкциониран за това, че продължи да играе след сигнал на рефера, но всички в отбора не приемат решението на арбитъра.

„Много съм разочарован. Не можеш винаги да чуваш свирката на съдията, а освен това смятам, че при ситуацията не бях в засада, така че просто исках да вкарам“ заяви футболистът на Манчестър Юнайтед.

Мнението му бе споделено и от съотборниците му. „Честно казано не мога да разбера това отсъждане. Каква е причината той да бави времето, след като водим с 2:0? Дани бе страшно недоволен на почивката, но му казах да опита да се абстрахира от станалото и той го направи“ каза Рики Ламбърт.

„Той ще ни липсва, защото се видя, че е в отлична форма. Няма обаче какво да направим освен да стиснем зъби и да опитаме да преодолеем липсата му“ каза Стивън Джерард.

Селекционерът Рой Ходжсън има проблеми, тъй като Уейн Руни със сигурност е аут, а и Даниел Стъридж може би няма да успее да се оправи за следващия двубой.

„Мнението ми е на всеки, който разбира от футбол. Не може да дадеш жълт картон, след като футболистът е направил 40-метров спринт и е ритнал топката вероятно секунда след сигнала. Да не говорим, че и засада няма. Разочаровани сме и за мен подобно решение е напълно неразбираемо“ изтъкна той.

„За съжаление има няколко души, които ще ни липсват и ако бяха на линия щяха да стартират. Убеден съм обаче, че тези, които ще ги заместят няма да ни подведат“ каза още Ходжсън.