Новото попълнение на Фиорентина Марио Гомес ще отсъства дълго от терените. Нападателят получи контузия в мача срещу Каляри завършил 1:1 днес. Немският национал бе сменен през второто полувреме, заради контузия в коляното.

Гомес получи травмата при една атака, при която стреля към вратата, а след това се сблъска с вратаря на Каляри. Стражът Агаци падна и затисна крака на немеца, което може би повлия и на травмата.

Нападателят веднага бе сменен и напусна стадиона с обездвижваща шина на дясното коляно. Първоначалните новини бяха, че Гомес ще отсъства между 3 и 6 седмици от игра. Това обаче се оказа невярно.

След изследванията се оказа, че контузията на нападателя е по-тежка от очакваното. Гомес ще почива между 2 и 3 месеца. Има частично разкъсване на връзка в коляното и немеца едва ли ще играе отново през 2013.

В понеделник Гомес ще премине ядреномагнитен резонанс и тогава ще стане ясно колко точно няма да играе. Има вероятност контузията да е още по-тежка и Гомес да отсъства до 6 месеца, но това е по-малко вероятно.

Травма в мача получи и друг играч на Фиорентина - Куадрадо. Той няма да играе 2 седмици.