Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че загубата на "червените" от Дунав Русе не е изненадваща, тъй като това е лидерът в Първа професионална лига. Той коментира и скандалното съдийство на мача Нефтохимик – Левски, който "сините" спечелиха с 2:1 с голове от две дузпи. Ето какво каза Майкъла:

Верея – Монтана 3:0
 

"Ако при резултат 2:0 Монтана си беше вкарал дузпата, мачът можеше да се развие по съвсем друг начин. Можеше да завърши 2:2, но това е футболът. Верея има добър и млад отбор с амбициозен треньор и трупа точки. Трябва да признаем, че отборът има и късмет, без който не може. Защитата на Монтана е безобразна и трябва да се работи много с нея. Бранителите са бавни, тромави, не знаят как да се позиционират. В Стара Загора пък направиха типична българска простотия. Градът има два отбора и играе на два стадиона, което е безумно. Вместо Берое и Верея да направят едно съоръжение, което да делят, а другото да ползват като база, всеки си играе отделно. По този начин разходите ще са по-малко, официалният терен ще е по-запазен и т.н.".

Черно море – Лудогорец 1:3

"Черно море игра отлично през първото полувреме, но класата на Лудогорец е безспорна. При 1:0 домакините трябваше да затворят мача, да се приберат с 9 души в защита, да накъсват играта и да чакат шанс за втори гол. Не трябваше да оставят свободни пространства на Лудогорец, който има много бързи, комбинативни и великолепни футболисти".

Славия – Локомотив (Пд) 5:2

"Хората говорят, че мачът бил уговорен. Пълни глупости. Просто Локомотив Пловдив игра безобразно в защита. След излизането от игра на Кирил Котев, бранителите на гостите бяха разминавани като колчета. Защитата на Славия също не се представи на ниво и в отбора имат много работа за вършене".

Нефтохимик – Левски 1:2

"Мачът щеше да се играе до трета дузпа за Левски, ако резултатът беше станал 2:2. Знаете, че не обичам да коментирам съдиите, но първият наказателен удар беше пресилен. Вторият обаче бе кристален. Някакво умряло центриране, защитникът на Нефтохимик не реагира добре и топката го удари в ръката. Никой не му е виновен. Ако тази дузпа не беше отсъдена, мачът щеше да завърши 1:1 и никой нямаше да говори за съдията. Левски игра много слабо, но в цял свят големите отбори получават подкрепа".

Пирин – Ботев 2:1

"Кризата в Ботев ще става все по-голяма заради глупостта, която сътвориха феновете с изгонването на собствениците. Тепърва ще има сериозни проблеми и сътресения и не знам дали някой ще се съгласи да издържа Ботев. Никой нормален човек няма да остане в клуба в такава ситуация. Не чух нито една фракция да излезе и да се извини публично. Феновете се държат все едно са герои. Колкото до мача – Пирин спечели в равностойна игра".

Дунав – ЦСКА-София

"Най-нормалното нещо е ЦСКА да падне от лидер в класирането на Първа лига. Има нов треньор, който е водил отбора само в два мача и трябва да му се даде време. Едуард Йорданеску още не е постигнал нищо в кариерата си и трябва да е наясно, че няма да има много възможности да се докаже на "Армията". Тук никой не се чака дълго и се искат незабавни резултати".

Локомотив (ГО) – Берое
 

"Класата на Берое е по-голяма, това е безспорно и е нормално да спечели мача. Локомотив взе нови играчи и още гради отбор. Горна Оряховица нямаше и късмет в някои ситуации. Заслужена победа за гостите, които се управляват по професионален начин".