Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме нашата рубрика "Колонката на специалиста".

В нея ще можете да прочетете интересни анализи и коментари на легендата на ЦСКА Георги Илиев преди и след мачовете от елита. Майкъла заяви, че съдията Станислав Тодоров е подпрял Левски при победата с 2:0 над Берое, но добави, че "сините" са спечелили напълно заслужено. Той посъветва Лудогорец винаги да играе само с чужденци, защото те са с класи над българските футболисти в отбора. Ето какво каза той за отминалите срещи от кръга в Първа лига:

Локомотив (Пд) – Дунав 0:0

"Дунав показа, че неслучайно е в първата петица на първенството. Трябва да съжалява, че не спечели в Пловдив, защото имаше по-чистите голови положения. Локомотив сложи свой човек за треньор и времето ще покаже дали Бащата е точният човек".

Монтана – ЦСКА 0:2

"ЦСКА имаше късмет в мача. При 0:0 Монтана изпусна две отлични положения да поведе в резултата, хареса ми как игра отборът им. Йорданеску отново уцели със смените, но Милчо Ангелов не е човекът на когото може да се разчита в предни позиции. "Червените" имат проблеми и в защита, но постигнаха добра победа за самочувствие. ЦСКА владееше топката в 70% от времето, но в зони, които не са опасни и не създаваше чисти голови ситуации. През зимата трябва да се вземе нов нападател".

Ботев – Черно море 2:3

"Черно море изигра фантастично първо полувреме и направо смаза Ботев. Още преди казах, че варненци знаят как да печелят точки като гост и отново го доказаха. Но след почивката се отпуснаха, буквално съживиха мъртвец. След втория гол на Ботев се стегнаха и спечелиха, но за малко да изпуснат сигурни 3 точки".

Левски – Берое 2:0

"Заслужена победа с по-добра игра за Левски. Но имам много претенции към съдията (б.р. - Станислав Тодоров). Даже не знам кой е ръководил мача, но при 0:0 не даде чиста дузпа за Берое. Ако попитаме 10 рефери дали е имало наказателен удар 9,5 ще отговорят с "да". И това ще е при положение, че не знаят кои отбори играят. Левски спечели заслужено, имаше по-добрите положения, удари и две греди, но спорните моменти бяха 70-30% в полза на домакините".

Лудогорец – Локомотив (ГО) 4:0

"Георги Дерменджиев заложи на 11 чужденци и резервите му не бяха българи. Поздравления! Най-накрая се сети, че те са класи над Стояновци, Миневци, Дяковци. Не искам да обидя българите, но това е факт. Чужденците правят разликата в този отбор и дано треньорът пусне същите играчи и при домакинството на Арсенал в Шампионска лига. Бразилците на Лудогорец са великолепни футболисти".

Славия – Пирин 3:1

"Слабо първо полувреме, но след почивката Славия се разигра. Но и тук за малко да бъде съживен мъртвец. Безобразна игра в защита на "белите" и не знам защо Георги Йомов е резерва. Страхотен талант е, но няма да говоря повече, защото ще ми кажат да стана треньор, като съм такъв професионалист. Добро включване и на Георг Илиев (б.р. - сина на Майкъла). За първи път виждам Пирин да играе толкова слабо, явно и там играчите вече не искат треньора".

Верея – Нефтохимик 1:1

"Равностоен мач между два отбора, които ще се борят със зъби и нокти за оставането си в елита. Христо Янев съживи Нефтохимик в последно време и ще продължи да надгражда. Верея имаше по-чистите положения и трябва да съжалява, че не спечели".