Бившият капитан на Левски Николай Илиев даде своята прогноза за срещата на сините срещу Спортинг на "Жозе Алваладе".

"Добре е за Левски, че в момента Спортинг не е във върхова спортна форма. Въпреки това португалците имат своя имидж и висок престиж в европейските клубни турнири".

"Левски трябва да подходи с респект към съперника, но без страх. В отбора има настроение след добрите игри както в първенството, така и в Европа. Това трябва да се използва".

"Равенството ще е добър резултат, но дори една победа няма да учуди никой. Левски играе много добре, а Спортинг има проблеми. Със сигурност в течение на мача
ще дойдат и головите положения за сините".

"Левски е силен в атака и трябва да се възползва от шансовете си. Същевременно трябва да се играе много внимателно в защита. Задължително е всички футболисти да участват във фаза защита".

"Гара Дембеле и Жоазиньо го правят добре, но и останалите трябва да играят по същия начин. Също така Дембеле създава празни пространства, които халфовете трябва да използват".

"Всички в Спортинг ще са амбицирани да покажат най-доброто от себе си. Искат да убедят хората, че нямат проблеми или дори да имат, то излизат от това положение. Хубаво е, че точно сега Левски играе с португалците. И двата отбора са си поставили за цел излизане от групата".

"Напрежението обаче ще бъде по-голямо при Спортинг. Докато при Левски дори един негативен резултат не трябва да влияе на отбора. Не много хора очакват сините да победят Спортинг като гости. А и предстоят още мачове в групата", заяви Ники Илиев.