Треньорът на Левски Стойчо Стоев заяви, че вечното дерби с ЦСКА ще липсва. Както е известно, "червените" започват от "В" група новия сезон, тъй като не получиха лиценз за елита.

"За ЦСКА не знам каква е рецептата. Там си има хора, които се стремят да вдигнат клуба. Да не забравяме и Локомотив, който остава в периферията, а е клуб с успехи и традиции. Не бива с лека ръка да се игнорира. Надявам се и двата клуба скоро да се върнат в "А" група. Не е важно дали мен ме е заболяло за Локо, лошото е, че ситуацията е такава. Клубът трябва да тръгне отнякъде, за да може да се върне там, където му е мястото. В момента обаче мисля само за Левски. Аз съм се срещал с ЦСКА на терена, това не е нещо непознато за мен. Играл съм доста мачове срещу тях и с Миньор и Лудогорец. Естествено, Вечното дерби е нещо, което няма как да бъде заменено и ще липсва на цяла България", заяви Стоев.

"Хубавото е, че двама нови футболисти вече имам на разположение. Селекцията продължава и още нови ще има, тъй като ни трябват още футболисти. Още от началото знаехме, че няма да е лесен процес. Тенденцията е да взимаме млади играчи до 24-25 години, за да може покрай тях и нашите юноши да имат по-добро развитие", каза Стоев в предаването Sport7 по TV7.

Спецът коментира и промените във властта в клуба. "Виждам се основно с Иво Тонев и Георги Иванов. Другите двама господа не ги познавам. На Тодор Батков трябва да му се отдаде заслуженото. Не малко е дал за Левски".

За финал Стоев бе запитан за слуховете, които свързват Делян Пеевски с клуба: "Не ги познавам господата, за да коментирам кой влиза. Не съм запознат. Единственият човек, който познавам е Иво Тонев. Публиката обича Левски. Тя обича емблемата Левски. Във времето много хора са били заобичани като отделни личности", каза Стоев.