Бабатунде Аденижи е отказал да попадне в групата на Левски за двубоя от последния кръг на Първа лига срещу Витоша Бистрица (0:0). Нигерийският нападател е получил шанса отново да се завърне в тима, но категорично е заявил, че не иска повече да играе за сините.

22-годишният атакуващ футболист е бил сериозно обиден от отношението към него от страна на старши треньора Делио Роси и неговия щаб в последните месеци. Това решение на нигериеца е разгневило наставникът и той е заявил, че друга възможност пред нападателя няма да има.

След като пое спортно-техническата власт в Левски италианският специалист извади от първия отбор Бабатунде Аденижи, Франсис Нар и шведския защитник Симон Сандберг. Тримата се подготвяха индивидуално. Но в последните две проверки срещу Спортист Своге и Локомотив София нигерийският нападател реализира четири попадения и Роси бе решил да го върне в групата за мачовете от Първа лига.

Той няма официален мач под ръководството на италианеца. В началото на сезона взе участие в мачовете на Левски в Лига Европа срещу Сутиеска и Хайдук Сплит, а след това записа минути и срещу Локомотив Пловдив на „Лаута“ (б.а. мачът завърши 0:0). Аденижи имаше отлична възможност да се възползва от слабата форма, в която се намират другите двама нападатели в състава – Серджиу Буш и Жуниор Мапуку.

Бабтунде Аденижи има договор с Левски до началото на 2019 година. В началото на новият шампионат бе близо до договор с албанския Шкендербеу, но до сделка не се стигна. Това разгневи сините шефоеве и той бе изваден от първия отбор. Желанието на нигериецът е да продължи своята кариера в друг отбор. В следващите месеци ще стане ясно как ще се разделят двете страни. Интерес към 22-годишният таран имат два клуба от България.