Легендата на Левски Георги Иванов говори пред колегите от "Блиц" за моментната ситуация при "сините".

"Мапуку, Буш, Гомес и Обертан имат качества. Нима поставяте под съмнение Обертан и Гомес? Друг е въпросът, че те не бяха провели цяла подготовка и се включиха в движение в отбора. Няма как светкавично да се адаптират към отбора и към страната. Делио Роси е треньор с голяма визитка и успехи зад гърба си".

"Да не забравяме, че той също не проведе лятна подготовка, което е от особено значение за един наставник. Освен това, за да заиграе даден отбор добре, за да го стабилизираш, първо трябва да започнеш от защитата. После е следващият етап".

"Няма как с магическа пръчка Роси да превърне Левски в голова машина. Вижте конкурентите на тима - Лудогорец и ЦСКА си запазиха ядрото на състава от миналата година, а на "Герена" се започна от нулата. Така че - моят съвет е следният: "Търпение, търпение и пак търпение".

"Длъжността "спортен директор" не е закрита в Левски, а само и смениха името. Боримиров свърши много неща и искаше да помогне на отбора. Работил съм с него и знам, че винаги е действал с плам и с огромно желание. На Букарев му пожелавам успех. Дано се справи, защото отговорността в Левски е страшно огромна. Не съм давал пари на клуба. Помагал съм финансово на някои играчи в онзи период, в който три-четири месеца не бяха плащани заплати".

"Всичките собственици, с които съм бил заедно на "Герена", дадоха много на клуба. Батков стори чудеса, но си тръгна по отвратителен начин. То така си тръгва по принцип всеки от Левски. След това триото Иво Тонев, Сашо Ангелов и Николай Иванов също работеха на високо професионално ниво. Бяхме застрашени сериозно да не получим лиценз. Просто се спасихме буквално в последния момент. Те обаче успяха да предотвратят огромен срам".

"В противен случай щяхме да играем по селските групи или да се чудим как да сменим името на клуба, как да го прекръстим. Аз ще кажа една друга истина. Дълговете на Левски бяха точно 1 700 000 лева. Помните, че започна кампания с феновете. Нека не ме разбират погрешно многобройните привърженици - те са богатството на Левски. Но знаете ли колко пари се събраха? Само 150 000 лева".

"Имаше хора, които бяха бедни, но извадиха пари - кой колкото може. Което е похвално. Но за съжаление събраната сума се оказа крайно недостатъчна. Сега и Спас Русев влага много средства и съм убеден, че Левски е в добри финансови ръце. До януари не смятам да работя. Насъбраха ми се доста години, през които не съм имал време да почивам. Все правех нов отбор, все привличах футболисти и работех денонощно. Изхабих се психически най-вече, защото стресът е огромен", заяви Георги Иванов.