Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че Уейн Руни е липсвал на отбора при загубата с 0:1 от Ливърпул.

"Мърсисайдци" започнаха по-добре мача и имаха шанс да открият в самото начало чрез Даниел Стъридж. От средата на първото полувреме "Червените дяволи" взеха инициативата и особено след почивката доминираха. Те обаче така и не стигнаха до чисти голови положения.

Дейвид Мойс опита да усили атаката с няколко смени, но сред тях не бе получилият контузия Уейн Руни. Нападателят бе най-добрият играч на своя отбор в последния мач срещу Челси, но сега без него Юнайтед допусна загуба.

"Не загубихме защото не се опитвахме. Не и заради броя на офанзивни играчи на терена. Бих казал, че ни липсваше Уейн Руни и не ни достигаше нещо различно на моменти", коментира след мача Мойс пред официалния сайт на Юнайтед.

"Мисля, че играхме много добре от самото начало. Допуснахме лош гол в първите минути, но с изключение на това, изиграхме може би най-добрия ни мач през този сезон".

"Не ни достигаше малко във финалната фаза, което да и позволи да вкараме. Доминирахме в дълги периоди, без обаче да правим финалното подаване или центриране".

"Ливърпул имаше съвсем малко възможности. Имаха два преки свободни удари пред наказателното поле, Стивън Джерард имаше удар и имаше положение в допълнителното време. Ние изгубихме топката за положението, което доведе до корнера, от който те вкараха. Така че това е разочароващо. Играчите знаят това".

Същевременно Дейвид Мойс коментира и лошото начало на Юнайтед от началото на сезона, след като вече тимът има само 4 точки от три мача.

"През цялото време знаех, че ще е трудно. Дори и Сър Алекс да седеше тук начело на отбора през тези мачове. Без съмнение този мач беше важен голям и за двата отбора, а преди това и Челси бе труден мач".

"Излизаме от тези три мача с не толкова точки,колкото искахме. Но показахме сравнително добра форма. Може би е малко несправедливо, че не сме заедно с водещите отбори в класирането".