След като по-рано през деня Сър Алекс Фъргюсън похвали Уейн Руни, сега това направи и сегашният мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс.

Шотландецът отказа да си припише лична заслуга за добрата форма на Руни и вместо това заяви, че всичко се дължи на усилията на самия футболист.

"Изобщо не си помисляйте, че ще взема заслуга за това. Заслугата е на Уейн Руни за това, че се доведе до това, което е", коментира на днешната пресконференция на тима Мойс.

"Ние сме тук да му помагаме, но всичко зависи от Уейн да го направи. Той поема цялата заслуга. Той винаги е бил страхотен играч, дори и когато напускаше Евертън имаше потенциала. Той има всичките качества на света. Дали може да ги покаже? Той го прави вече много години".

"Всички знаят какво е направил Уейн откакто напусна Евертън. Имам шанса да работя с него тук само от три месеца. Но той се труди много добре. Всичко направи сам. Достигна наистина добра форма. Изглежда слаб. Отново е агресивният себе си. Той е бърз и гладен. Имах нужда от всички тези неща от него".

През седмицата Руни вкара два гола при победата с 4:2 над Байер Леверкузен в Шампионската Лига и закръгли сметката си на 200 гола за Манчестър Юнайтед. След това той изказа задоволството си да влезе в престижния клуб на едва 4 души, които са постигали това с фланелката на Манчестър Юнайтед. Запитан дали това може да значи, че Руни ще подпише нов договор, Мойс отговори:

"Ще правим стъпка по стъпка. Ако той вкара още два гола през уикенда, това ще е следващата стъпка напред. Той игра много добре и искаме да продължи това. Ако не друго, аз искам от него да се нагърби с отговорността отново".

"Искам да продължи да става все по-добър. Уейн тренираше много здраво и бе в отлична форма преди да се контузи в Тайланд. Тогава ви казах, но вие не ми повярвахте".

"След това той продължи да работи много здраво. Той е в наистина добра форма. Сега прибира плодовете на този труд".