Милан е направил страхотна сделка с Реал Мадрид, за да си върне Кака, твърди „Гадзета дело Спорт“. Адриано Галиани бе в Мадрид днес и според информациите е успял да се споразумее  с Флорентино Перес Росонерите да не плащат трансферна сума за бразилеца.

„Споразумението между клубовете е постигнато, като липсва единствено подписа на футболиста“ сподели шефът на италианците.

Бившият носител на Златната топка ще подпише договор с Милан за 2 години, като Реал ще получи пари само при негов бъдещ трансфер или при постигането на определени цели.

Все още самият играч трябва да одобри сделката, но едва ли Кака ще има нещо против да се върне в отбор, където прекара най-добрите години в кариерата си. Той ще получава по-малка заплата, отколкото в момента, но тя ще остане солидна и ще бъде в размер на 5 милиона евро.

Реал естествено ще спести огромната заплата на Кака за следващите 2 години от договора му, която бе в размер на 10 милиона. Така или иначе загубите на столичани от него са много големи, тъй като клубът плати за Кака 67 милиона евро през 2009-а, но той така и не успя да се превърне в лидер на тима като дошлия по същото време Кристиано Роналдо.