Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо обяви, че не е обсебен от предстоящите срещи с Барселона. Утре вечер каталунците гостуват на „Бернабеу” в първи двубой от полуфиналите.

Те вече се срещнаха на два пъти, като в първенството столичани измъкнаха 1:1 с човек по-малко, а след това победиха противника си с 1:0 във финала за купата на Краля и грабнаха отличието.

„Мисля, че и двата отбора ще бъдат достатъчно амбицирани, но не съм обсебен от предстоящите сблъсъци. Миналия сезон бе различно, защото от Барса искаха на всяка цена да играят финала на „Бернабеу”. Сега обаче мачът за отличието е на „Уембли”, така че е различно. Със сигурност ще бъдем достатъчно мотивирани, но нищо повече”, каза Моуриньо на пресконференцията днес.

„Не мисля, че в мача има фаворит, а и не смятам, че финалът от миналата седмица има някакво значение. Сега ще бъде напълно различно. Ние сме спокойни и ще се опитаме да постигнем най-доброто. Срещат се два отбора с големи традиции, които се познават добре и ще искат да се победят. Възможно е след утрешния мач някой от тях да има предимство, но лично аз смятам, че всичко ще се реши на реванша”, добави той.

„Когато гостуваш на Барселона никога не можеш да бъдеш сигурен, защото те са фантастичен тим. Надявам се, че ще имаме известно предимство, но в тези мачове понякога се получават и неочаквани резултати. Преди няколко месеца работихме много и се подготвихме преди сблъсъка на „Камп Ноу”, но какво стана -  паднахме с 0:5”. 

Моуриньо не пропусна да коментира и изказването на Хосеп Гуардиола, който изрази недоволството си от евентуалното назначаване на Педро Проенса за съдия на двубоя. В крайна сметка обаче УЕФА назначи германеца Волфганг Щарк.

„Досега сред треньорите имаше два групи: една по-малка, която не коментираше съдиите и друга, която критикуваше арбитрите. Аз също бях от втората, но изразявах недоволството си само когато имаше причина. Сега Гуардиола прави революция, защото никога не съм виждал някой да критикува рефер още преди мачът да се е състоял. За утрешния мач аз лично се надявам всичко да бъде наред и играчите да помогнат на съдията”, каза още Моуриньо. 

Запитан дали Барса е най-добрият отбор в историята, той се измъкна: „Не зная. Без съмнение те са страхотен тим, но не бих могъл да направя подобен извод. Роден съм през 1963-а и до 1970-а нямам сериозен поглед върху футбола. Те са много силен отбор, но не съм сигурен, че дали са най-добрите в историята”.