Минути, след като трансферът на Гарет Бейл в Реал Мадрид бе потвърден, уелсецът даде официално изявление, публикувано в сайта на Тотнъм, в което благодари на клуба.

"Прекарах 6 щастливи години тук, но сега мисля, че е правилният момент да се разделим. Преживяхме специални моменти и се насладих на всяка една минута от престоя си в отбора“.

"Искам да благодаря на всички в клуба – на президента, на борда на директорите, на екипа, на треньорите, на съотборниците си и най-вече на фантастичните фенове, които вярвам, че ще разберат, че това е уникална възможност за мен“.

"Не съм сигурен, че някога има точен момент да напуснеш даден клуб, в който се чувстваш добре и играеш най-добрия футбол в кариерата си, както е при мен. Мога обаче съвсем искрено да призная, че мечтата ми се сбъдна“.

"Разбирам добре, че нямаше да бъда на нивото, на което съм днес, ако не бях получил подкрепа първо от Саутхемптън, а след това и от Спърс, когато изпитвах трудности. Тотнъм винаги ще бъде в сърцето ми и съм сигурен, че този сезон ще бъде много успешен за отбора".

"Очаквам с нетърпение следващата глава от моята кариера, която е да играя футбол в Реал Мадрид“ казва Бейл.