Арсенал е в напреднали преговори за привличането на халфа на Реал Мадрид Месут Йозил. Това твърдят в различни материали няколко западни медии.

Скайспортс твърди, че разговорите между двата клуба са в напреднала фаза. Според Кадена Копе двата клуба са се споразумяли за трансфера и цената е на стойност 45 милиона евро.

Телевизия Ал Джазира също съобщава, че трансферът е договорен и споменава почти същата сума - 40 милиона лири.

До този трансфер се стига след като от Реал Мадрид финализираха привличането на Гарет Бейл от Тотнъм. Така вече може да започне очакваното разчистване на играчи, които да балансират финансите на клуба.

Макар Йозил да бе основна фигура на "Сантяго Бернабеу" през изминалите няколко сезона, в немалко мачове той се "скриваше". Сега пък на неговата позиция веднага започна да блести новопривлеченият младок Иско.

Днес именно дошлият от Малага футболист бе титуляр и вкара два гола за победата с 3:1 над Атлетик Билбао. Йозил от своя страна остана на пейката и дори не влезе като резерва.

На днешната си пресконференция след победата с 1:0 над Тотнъм Арсен Венгер заяви, че "може би ще има хубава изненада" с трансферите. След това допълни, че не е против харченето на пари, когато става дума за класни футболисти и дори допусна, че може да плати малко над неговата оценка за стойността на играча.