Треньорът на Франция Дидие Дешан отказа да обвини двойката си нападатели за провала в квалификационния мач срещу Грузия.

"Петлите" завършиха само 0:0 като гост на грузинците и вече изостават на три точки от лидера в групата Испания. В този двубой най-неубедителна бе халфовата линия на отбора, тъй като не създаде почти никакви положения за гол.

Големите критики обаче отново бяха за Карим Бензема, който вече повече от 20 часа не е вкарвал за националния отбор, както и Оливие Жиру, който в края на мача пропусна да вкара с глава.

"Бензема не е проблемът. Имам 11 проблема, всеки мач трябва да взимам 11 решения", обясни Дешан след мача.

"Бензема е в наказателното поле, но той зависи от тези, които са около него дали ще вкара".

"Окуражавам ги да говорят. Бензема се оплака от липса на комуникация на терена. Не съм притеснен, но ако има такова нещо, ще трябва да го подобрим".

"Бензема и Жиру могат да работят заедно. Но те двамата не играят в схема 4-4-2 в клубовете си, затова ще отнеме време".

"Никога не бих казал, че това е е един от най-слабите отбори на страната. Не сравнявам генерации. Дали проблемът е на ефикасност или липса на талант? Кой може да оцени?Играчите вкарват за клубовете си, но не и за нас. Имаме неопитни играчи".

"Ще направя някои решения, но нямам чудотворно лекарство. Испания имаше дори по-малко положения през май срещу Грузия, но победи с 1:0 с гол в 86-та минута".