Руди Гарсия е само от няколко месеца в Рома, но вече постигна нещо, което никой друг не е правил. Вълците стартираха с пет поредни победи в Серия А - невиждано в 86-годишната история на клуба. Треньорът бе изгонен от пейката по време на мача със Самп завършил 2:0.

"Искате един символ на нашия тим? Вземете Бенатиа. Мисля си за атаката при гола му. Той можеше да падне и да спечели дузпа, но вместо това продължи да играе и успя да вкара. Това е нашата нагласа - винаги да търсим максимума. Това е правилната нагласа на моята Рома", заяви Руди Гарсия.

В последните 25 години само два други отбора са почвали в Серия А с пет поредни победи. И двата ръководени от Фабио Капело - Милан (1992) и Ювентус (2005).

"Доволен съм от петте поредни победи, но рекордите се броят в края на сезона, а не сега. Аз искам да вляза в историята след края на сезона, а не в началото", добави Гарсия.

Треньорът коментира и защо неговия тим е вкарал всичките си 12 гола след паузата. И двата гола срещу Самп паднаха през второто полувреме.

"Искате да знаете защо? Това е плод да добрата работа, която правим през първото полувреме. Солидни сме в защита, не допускаме гол и рано или късно отбора бележи. Доволен съм от това, но и от факта, че израстваме с всеки мач. Всички се представят на ниво. Днес Маркиньо и Бориело ми харесаха много. Също и включването на Додо. Освен това от петте победи, 3 дойдоха като гост, което е добър знак", допълни Гарсия.