Тервел Пулев спечели 62-ото издание на боксовия турнир "Странджа" в Пазарджик. На финала в кат. 91 кг братът на Кубрат Пулев-Кобрата смачка кубинеца Еунис Хусти с 3:1 и заслужи трофея.

Европейският вицешампион от Москва вдига за първи път купата в кариерата си. Кобрата пък спечели "Странджа" през 2003 г., като също надви в битка за първото място представител от страната на Кастро. 

"Много съм щастлив, не крия. Успях благодарение на отличната тактика, начертана от личния ми треньор Борислав Бояджиев. Всяка среща беше планирана прецизно. Мачовете не бяха никак леки. На финала не дадох никакъв шанс на кубинеца, който е световен юношески шампион", заяви веднага след награждаването Тервел.

Шампионът обеща да отпразнува успеха в приятелска компания. "Стандарт" научи, че златото ще се полее в столичното заведение "Син сити". Тервел ще празнува с брат си Кубрат Пулев и боеца Любо Симеонов. А на ушенце ще им пее фолк фурията и нежна половинка на Кобрата Андреа.

Българските боксьори спечелиха още 3 златни отличия на "Странджа". Финалите си спечелиха капитанът на националния отбор Александър Александров (52), Айрин Исметов (60) и приятната изненада Николай Коев (64) пред пълна зала и бурна подкрепа от феновете.

17-годишният Коев се справи с украинския ас Александър Ключко. Сребро взе Мариян Момчев (75), но по мнение на специалистите той незаслужено е на второ място. Участниците в турнира похвалиха перфектната организация. Първа носителка на купа "Странджа" в историята на турнира стана Деница Елисеева.