Григор Димитров призна, че не е играл на най-доброто си ниво, но е доволен от победата си над Райън Харисън (САЩ) в първия си мач на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай.

Димитров отрази три мачбола в тайбрека на третия сет и стигна до успеха над Харисън с 3:6, 6:3, 7:6(6), за да се класира за първи път в кариерата си за третия кръг на надпреварата. С победата той си гарантира най-малкото и изкачване от девето на осмо място в световната ранглиста през следващата седмица.

"Не знам какво да кажа. Предполагам, че надеждата умира последна. Губех с 3:6, а Райън играеше феноменално и наистина заслужаваше победата. Аз обаче се чувствах добре и не мислех, че може да загубя мача. Но това е нов турнир в нов град с нов корт и нови топки, така че бях ръждясал, образно казано. Трябваше ми малко време да се настроя в обстановката, защото е първи мач. За мен са много важни мачовете, в които не играя добре и постигам победа, те се ценят най-много".

"В третия сет нивото ми поспадна в един момент - водех с брейк, но направих много слаб сервис-гейм, а той започна да рискува с ударите си и ръцете му станаха по-ефективни. След това трябваше да се боря постоянно за оставането си в мача, но сигурното е, че не трябва да правя такива грешки. Ако допусна да загубя ранно предимство с брейк по такъв начин срещу по-високо поставени съперници, вероятно няма да успея да осъществя обрат. Това беше добър урок за мен, ще го запомня и в следващите срещи ще гледам да не правя такива грешки".

"Според мен такъв тип мачове дават повече увереност от перфектен двубой. Аз лично го ценя повече, особено при обрат след три мачбола, тъй като понякога е изключително трудно да намериш начин да победиш, без да играеш най-добрия си тенис. Сега ми трябва добра почивка, нямам търпение за следващия мач", коментира Димитров.