Тотнъм доминираше срещу Кардиф, но трябваше да чака едва до добавеното време, за да стигне до триумфа.

С гол на Паулиньо в добавеното време Шпорите биха уелсците като гости с 1:0 и така се изравниха с Арсенал по точки на върха в класирането – по 12.

В двубоя от 5-ия кръг на Висшата лига лондончани владееха инициативата през повечето време, но и Кардиф имаше своите моменти, като гол на домакините бе отменен заради спорно нарушение. Новакът е 16-и с 5 точки в класирането.

В състава на Тотнъм имаше само една промяна от победата над Норич. Кайл Ноутън замени Дани Роуз, който се контузи срещу Тромсьо и не бе в групата. За Кардиф се завърнаха Дейвид Маршал и Крейг Белами, преодолявайки контузии.

И още в 6-ата минута Кардиф пропусна отлична възможност. Именно „новакът” Ноутън върна назад, но Фрейзър Кембъл успя да пресече подаването и излезе сам срещу Юго Лорис. Нападателят опита да финтира вратаря, но французинът отлично протегна ръка и изби от краката му на самата граница на наказателното поле, за да спаси отбора си. Останаха съмнения, че той е играл с ръка извън пеналта, но това много трудно можеше да бъде преценено и реферите замълчаха.

Тотнъм отговори с удар на Сигурдсон с глава, който не затрудни вратаря, а след това пробив на Кайл Уокър бе спрян с шпагат от защитник в последния момент.

Шпорите продължиха да действат активно и в 19-ата минута бяха близо до гола. Първо удар на Роберто Солдадо от защитник, след което обаче Кристиан Ериксен стреля мощно, Дейвид Маршал изби, а топката се търкулна покрай гредата, но от външната страна.

Гостите продължиха да бъдат по-активни, но имаха късмет да не изостанат в края на първата част. След корнер Бен Търнър се извиси на далечната греда и вкара, но попадението бе отменено за спорно нарушение на Гунарсон срещу Лорис.

След паузата Тотнъм запази предимството и нямаше късмет в 52-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон стреля, а топката срещна напречната греда. Солдадо опита да направи добавка, но Маршал изби с крак и разочарова испанеца, който продължава да търси първия си гол от игра за Шпорите.

Няколко минути след това, правещият отличен мач за домакините вратар, отрази нов опит на Солдадо. Атаките на Кардиф не бяха много, но пък бяха опасни. Резервата Питър Одемвинге се измъкна от пазача си при една ситуация и стреля опасно към далечния ъгъл, но покрай вратата. След това Гунарсон стреля разочароващо.

Към края на мача Тотнъм натисна. Дейвид Маршал отрази още няколко удара преди в добавеното време да капитулира. Холтби изведе Ерик Ламела в наказателното поле, той върна успоредно на голлинията и пред вратата Паулиньо засече атрактивно с пета, за да осигури триумфа.

Кардиф Сити – Тотнъм 0:1
0:1 Паулиньо 92
Кардиф Сити: Маршал, Теофил-Катерин, Колкър, Търнър, Тейлър, Гунарсон, Медел, Белами (77 Кауи), Ким, Уитингам, Кембъл (64 Одемвинге)
Тотнъм: Лорис, Уокър, Доусън, Вертонген, Ноутън, Паулиньо, Дембеле, Таунзънд (81 Кейн), Ериксен (89 Холтби), Сигурдсон (71 Ламела), Солдадо