Любо Пенев още не е покрил дълга си към известна банка, сочи справка в Търговския регистър. Той трябва да връща 2 681 829 лв. главница, лихви и разходи, пише "Меридиан мач".

Заради това частен съдебен изпълнител е направил запор на част от капитала на дружество, която съответства на 5000 лв. Това е станало още през 2011 г. Вече шест години обаче няма развитие около кредита. Не е тайна, че като селекционер и треньор на Литекс и ЦСКА той се криеше от банката.

Една малка част от парите му бяха превеждани, за да се покрие дълга към трезора, а по-голямата - в Испания, за да може да поддържа начина си на живот. А Любо не е от тези, които са свикнали да стискат зъби по отношение на лукса.

Затова не напразно президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви, че той не е удачен избор за алтернатива на Борислав Михайлов заради финансовите си проблеми. Те едва ли ще бъдат решени и с компенсация от Валенсия.

Ясно е, че испанците нямат намерение да му платят 1,2 млн., както е обявено в медиите. Те искат да се разделят с него срещу далеч по-скромна сума. Но от своя страна Любо се дърпа и не иска да се подпише под договора за раздялата. Иначе Пенев е успял да покрие един от дълговете си, сочи Търговския регистър, където е свален един от предишните запори към него.