"Няма как да имаш сто приятели, но можеш да опиташ", твърди Валентин Михов. Известният спортен и обществен деятел, един от най-очарователните мъжкари в родния социум си спомня някои от най-вълнуващите лични и професионални изживявания пред Георги Атанасов.

Топжурналистът и политически коментатор е в ролята на събеседник и хроникьор на философската равносметка, наречена от двамата "В играта на живота" и издадена от "Сиела".

"Съдбата така се разпореди, че нямам от какво да се оплаквам. Напротив - чувствам се истински щастливец, защото срещнах интересни и добри хора, заобиколен съм от близки и приятели и се занимавам с това, което обичам".

"Естествено, получих и много удари - в лицето и под кръста...", споделя Михов, който предвижда чудото от "Парк де Пренс", анализира драмата около националния отбор в навечерието на САЩ'94, уточнява как се печелят пари за спорта в България и припомня защо Симеон Дянков му би финансова дузпа...

"Кой ще ми върне нервите и загубите", смирено и риторично се пита Вальо. Той разказва уникални истории, които са си жив сценарий за сериал с много сезони. За Бойко Борисов, който като столичен кмет венчава дъщеря му Гергана, Михов казва:

"Нашите отношения с премиера познават различни периоди и перипетии, така че картината не е розова и подсладена, въпреки че феърплеят винаги е доминирал".

Спомням си един епизод, още по времето на Бойко като главен секретар на МВР, когато той беше казал на някаква сбирка - Вальо Михов да не говори много за мафията, тъй като във футбола работи с най-големите мафиоти. Отговорът ми бе - аз работя само с хора, които са на свобода, а за другото имат думата съответните институции...".

Валентин Михов и Георги Атанасов от началото на седмицата представят "В играта на живота" из цяла България. Първата им премиера беше в морската столица, където главният герой даваше автографи поне час.