Ивайло Йорданов се завръща в Локомотив (Горна Оряховица). Иконата на горнооряховския футбол Йорданов се завръща в клуба, който го изстреля към големия футбол, но вече като спортен директор.

Анализ на клубното ръководство е показал, че лошите резултати напоследък са по-скоро функция на организационни и структурни проблеми. Ивайло Йорданов получава цялата власт по отношение на спортно-техническите въпроси. Той ще има определяща дума по отношение избора на новия старши треньор за представителния тим, както ще има и отношение към работата в ДЮШ.

Ивайло Йорданов днес ще се присъедини към отбора на Локомотив на лагера в Пловдив. Легендарния нападател на "железничарите" от 90-те години е приел веднага отправеното му предизвикателство, без каквито и да е лични претенции.

През 90-те години Ивайло Йорданов стана голмайстор на "А" група и беше трансфериран в Спортинг (Лисабон) за близо половин милион долара. Той беше част от златното поколение от САЩ 94, а по-късно и капитан на националния отбор. През 1995 година беше обявен за почетен гражданин на Горна Оряховица. За последно Йорданов бе спортен директор в Берое (Стара Загора).