Славия може да се подсили с халф от Полша. Белите са на финалната права на преговорите с полузащитни­ка Милен Гамаков (24 г.), кой­то наскоро се раздели с Лехия Гданск. Според запознати със ситуацията подписът на фут­болиста е формалност и само солидна оферта от чужбина 6 последния момент може да попречи на Гамаков да преми­не в носителя на Купата на България, пише Тема спорт.

Играчът не успя да се нало­жи сред титулярите в Лехия и на два пъти бе преотстъпван първо в Рух Хожув, а после и във втородивизионния Щомил Ощин. В момента бившият младежки национал е свободен агент. Славия иска да се подси­ли сериозно за участието си в квалификациите на Лига Евро­па и вече работи .усилено по селекцията. У нас Гамаков но­си екипите на Ботев Пд, Неф­тохимик и Черноморец Бур­гас.

Гамаков може да бъде изпо­лзван освен като вътрешен халф и като централен за­щитник. Белите вече догово- риха бранител. Те се разбраха с 20-годишния сърбин Алек­сандър Станиславлиевич от втория тим на ЦСКА Москва.

Той притежава и руски пас­порт. Столичани търсят и краен защитник. В момента те разполагат само със Сашо Александров и Димитър Бу­ров. Опция за лятната им се­лекция е и халфът на Пирин Благоевград Конър Хендерсън.

На "Овча купел" пък се отка­заха от привличането на вра­тар, след като трансферът на Антонис Стергиакис в Олимпиакос пропадна. Опция остава и 42-годишният вете­ран Георги Петков, който удължи договора си с клуба за още една година, Емануеле Джерия пък лекува контузия и ще е аут поне още 3-4 месеца. Славия започва подготовка на 8 юни, като ще бъде на лагер в Банско.