Играчите на Берое Мартин Камбуров и Борислав Цонев направиха показно в 39-ата минута и пратиха първия куршум в тялото на „сините" по време на двубоя между двата тима. Именно юношата на Левски асистира към Machine gun, който вкара поредното си попадение във вратата на любимия съперник.
 
Камбуров - Цонев със сигурност е най-смъртоносното дуо в Първа лига. Те изглежда идеално се допълват. Опитът, самочувствието, безмилостният удар и класата на Мартин се синхронизират идеално с погледа върху играта, енергията и страхотното движение на Цонев.
 
Дори Лудогорец не разполага с двойка, която да е отбелязала толкова голове и осигурила толкова асистенции. Цонев впечатлява със седем попадения и седем голови паса, докато Камбуров блести с 13-те си гола.
 
Само трима играчи в елита имат повече точки по системата „гол плюс пас". Те обаче са от различни отбори - Кешеру от Лудогорец има 16 плюс 3 и е нападателят, създал най-много положения за съотборниците си в Първа лига. Румънецът е безапелационен лидер, а след него с три точки по-малко са Станислав Костов от Левски (16 плюс 0) и Тодор Неделев (9 плюс 7). Шестицата се допълва от звездата на ЦСКА Кирил Десподов, който е вкарал 8 пъти и подал 5 пъти.
 
13-те гола за първите 20 кръга от първенството също са впечатляващо постижение за петкратния голмайстор на първенството. През миналия сезон Мартин имаше 7 на този етап, а през есента на 2015 година попаденията му бяха 5. За последно Камбуров имаше 13 през сезон 2013/14, когато в крайна сметка отбеляза 20 попадения и финишира с голмайсторската корона.
 
При ефективността, с която се движи Камбуров за момента означава, че може да финишира с 24 гола. През пролетта Берое ще играе още 6 мача от редовния сезон и 10 в Топ 6. До този момент най-резултатен за Камбуров е бил шампионат 2004/05, когато вкара 27 гола, а година по-рано, при титлата на Локо, попаденията му бяха 25.