Столичното дерби между Славия и Левски ще се играе на националния стадион "Васил Левски". Това обявиха официално от БФС. Двубоят от 24-ия кръг на Първа лига е на 3 март в неделя от 17:30 часа.

Ето съобщението на централата:

Срещата от ХXIV-ти кръг  между отборите на  ПФК Славия Сф – ПФК Левски Сф, ще се играе по програма на 03.03/неделя/2019 от 17:30 ч., на Национален стадион "В.Левски".

Както е известносблъсъкът трябваше да се играе на стадион "Славия" в столичния квартал "Овча Купел", където "белите" се завърнаха през тази пролет. Поради съображение за сигурност органите на реда са взели решение мачът да бъде на Националния стадион.

Причината затова е, че има разделение в публиката на Левски, което доведе и до сблъсъци извън стадиона миналата неделя преди мача с ЦСКА. На клубния стадион на "белите" полицията нямало как да гарантира сигурност.

Левски за трети пореден кръг ще играе на стадион "Васил Левски", след като постигна победи срещу Витоша (Бистрица) с 2:0 и ЦСКА с 1:0. Славия също е в серия от две поредни победи с 3:2 над Черно море при завръщането си на клубния стадион, както и с 3:1 над Ботев във Враца.