Локомотив Пловдив победи с 3:1 Дунав Русе в мач от шестия кръг на еfbet Лига. "Черно-белите" направиха пълен обрат, след като получиха гол в началото на срещата.

Домакините започнаха двубоя по-активно. В шестата минута Димитър Илиев вкара гол, който бе отменен от съдията Станимир Тренчев, отсъдил преди това нарушение в атака на Йосип Томашевич.

Гостите поведоха при първата си опасна атака. Това стана в 9-ата минута. Тогава Бирсент Карагарен сбърка в средата на терана, Ивайло Лазаров овладя топката и подаде на Стефан Христов, който с хубав удар се разписа за 0:1.

"Черно-белите" реагираха и в 14-ата минута Ален Ожболт излезе на удобна позиция, но се подхлъзна и провали атаката на своя тим. В 21-вата минута реферът отмени гол на Ален Ожболт, отсъждайки засада но нападателя на домакините. Това негово решение бе оспорвано от локомотивци, тъй като топката се отби в крака на футболист на Дунав преди да попадне в краката на Ален Ожболт.

Две минути по-късно Мартин Ковачев фаулира Бирсент Карагарен в наказателно поле на своя тим и съдията Станимир Тренчев отсъди дузпа в полза на "смърфовете". Зад топката застана Димитър Илиев, който изравни за 1:1.

Това попадение успокои домакините, които заиграха по-внимателно, дебнейки съперника за грешки. Русенци имаха голям шанс да поведат отново в 42-рата минута. След центриране от корнер Ахмед Ахмедов се извиси и стреля, но Мартин Луков спаси.

Секунди преди почивката в даденото от рефера триминутно продължение на редовното време на първата част центриране след Ален Ожболт отляво Йосип Томашевич отклони топката и Бирсент Карагарен с глава даде преднина за Локомотив за 2:1.

Гостите хвърлиха повече сили в атака в началото на второто полувреме. В 51-вата минута Самир Аясс стреля от 20 метра в аут. В 57-ата минута обаче "черно-белите" вкараха трети гол. Петър Витанов задържа добре топката и подаде на Димитър Илиев, който от левия ъгъл на границата на наказателното поле порази горния ляв ъгъл на вратата на Благой Макенджиев.

След гола домакините заиграха на сигурно, стремейки се да пестят сили. Гостите опитаха натиск, но до края на срещата не успяха да затруднят сериозно противника.

Вижте пълното класиране в първенството 

Локомотив Пловдив - Дунав Русе 3:1 

Голмайстори: 0:1 Стефан Христов 9, 1:1 Димитър Илиев 24-дузпа, 2:1 Бирсент Карагарен 45+3, 3:1 Димитър Илиев 57

Локомотив (Пд): Мартин Луков, Дейвид Малембана, Стивън Езе, Милош Петрович, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Бирсент Карагарен, Йосип Томашевич (81-Момчил Цветанов), Димитър Илиев (88-Един Бахтич), Ален Ожболт, Анте Аралица (73-Георги Илиев).

Дунав: Благой Макенджиев, Росен Колев, Мартин Ковачев, Михаил Милчев, Александър Исаевски, Диян Димов (70-Иван Селеменeв), Самир Аясс (84-Фернандо Кавалканте), Ивайло Лазаров, Мартин Костадинов, Ахмед Ахмедов, Стефан Христов (64-Свилен Щерев).