Фланговите футболисти на Локомотив Пловдив Милош Петрович и Йосип Томашевич ще подпишат нови договори с клуба в началото на януари, пише "Тема спорт". Те вече са дали своето съгласие, като се очаква в първите дни на 2020-а нещата да бъдат финализирани. Сърбинът и хърватинът имат контракти със смърфовете до юни. От "Лаута" са решили да действат и да не повтарят грешката със Стивън Езе, който си тръгна без пари.

Петрович и Томашевич се превърнаха в основни фигури в състава на старши треньора Бруно Акрапович. В новите им договори са залегнали подобрения в личните условия. Сърбинът Милош записа 18 мача в елита от началото на сезона, а хърватинът Йосип изигра 17 двубоя, като вкара и два гола в шампионата и се отчете с две асистенции. Петрович, който действа отдясно, дори бе използван и в средата на терена. Очаква се новите им договори да бъдат обявени малко след старта на подготовката, която започва на 7 януари.

Наставникът Бруно Акрапович и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са държали в разговори със собственика Христо Крушарски двамата играчи да останат. В същото време стана ясно, че централният защитник Стивън Езе почти сигурно ще продължи кариерата си в САЩ. Нигерийският бранител е пред договор с клуб от МАС. Както е известно, контрактът му с Локо изтече и не бе подновен. Ръководството на смърфовете имаше надежди, че Езе ще остане, но мениджърът му е поискал нови условия, с които клубът не е бил съгласен. Отделно агентът не е харесал това, което ръководството е предложило, и така се стигна до раздялата.