Бившият финалист от Откритото първенство на Австралия Жо-Вилфред Цонга бе подложен на сериозен тест още на старта на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Монте Карло с общ награден фонд 2 227 500 евро.

В среща от първия кръг на надпреварата в Княжеството французинът, който е поставен под номер 12 в основната схема, започна изключително колебливо двубоя си срещу Хуан Монако и трябваше да заличава сет пасив преди да стигне до победното 4/6, 6/3, 6/2.

Така за място на четвъртфиналите Жо-Вилфред Цонга ще се изправи срещу Иван Любичич, който в първия кръг нямаше особени затруднения срещу Жерами Шарди и записа чиста победа с 2:0 сета.

Черните облаци над Николай Давиденко продължават да се сгъстяват, след като днес руснакът отново разочарова, отпадайки още в първия кръг, като този път непреодолимо препятствие на неговия път се оказа холандецът Робин Хаасе.

Давиденко записа осма загуба от началото на годината, като във четвърти турнир отпада още в първия кръг и със сигурност от следващата седмица ще се приближи на границата на топ 50.

Всички резултати от днес:

I кръг:
Радек Щепанек 3 6 7
Маркос Багдатис 6 1 6
Фредерико Жил 6 6
Серхи Стаховски 1 3
Николас Алмагро 6 6
Марсел Гренолерс 3 3
Марин Чилич 6 6
Филипо Воландри 2 1
Ярко Ниеминен 4 6 7
Жулиен Бенето 6 3 6