Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс си остави вратичка за завръщане в националния отбор на Англия за Евро 2012 в Полша и Украйна.

37-годишният халф не е играл за родината си от 2004 година насам, но е напълно възможно той да се завърне сензационно за "Трите лъва" за шампионата на Стария континент това лято.

"Обичам да си стоя вкъщи. Всеки час променях мнението си преди да реша дали да играя на световното първенство през 2010 година, но в края реших, че 6 седмици извън дома е твърде много. Просто не ми харесва да не съм вкъщи за толкова дълъг период от време", обясни Скоулс.

"Затова и сложих край на кариерата си в националния отбор след Евро 2004. Освен това не чувствах, че играя много добре. Хората казваха, че е било заради факта, че е трябвало да играя отляво, но случаят не е такъв. Аз съм играл отляво и в Манчестър Юнайтед и съм вкарвал много голове от тази позиция."

"След като два месеца тренирах с втория отбор на Манчестър Юнайтед, реших че все още мога да играя професионален футбол на високо ниво. Поддържах се в добра форма, така че отидох да се видя с мениджъра."

"Как се чувствах? Бях уплашен. Не знаех каква реакция ще видя от негова страна. Казах му, че искам отново да играя. Заявих, че не е нужно точно за Юнайтед, просто исках да играя футбол."

"Той беше брилянтен. След това за мен не беше проблем да се върна на терена със своите съотборници", завърши Скоулс, който запитан дали отново ще играе за Англия отвърна лаконично: "Кой знае".