Броени часове преди двубоя от втория кръг на груповата фаза на Евро 2012 между Полша и Русия сблъсъците във Варшава, където ще се играе срещата, достигат връхната си точка.

Сайтът на вестник "Спорт Експрес" съобщава, че в навечерието на мача 50 маскирани са нападнали руски фенове, събрали се в малко заведение в центъра на полската столица.

Според информацията на руското издание маскираните са замеряли привържениците на "сборная" с различни предмети, сред които имало и димки и бомбички.

Феновете на Русия отвърнали на атаката, като "Спорт Експрес" твърди, че полската полиция е реагирала бавно и е пристигнала на мястото на инцидента след неговия край. В резултат на сблъсъка един руски привърженик е с разбита глава, информира сайтът.

В момента около 6000 полицаи охраняват реда във Варшава. Днес е Денят на Русия и руските фенове го отбелязват с марш до стадиона, като мнозина поляци разбират този ход като провокация. Други обаче не са толкова категорични.

"Разбира се, че историята на отношенията между Полша и Русия е дълга и изпълнена с проблеми, но въпреки това се надявам, че любовта към футбола ще е водещата емоция на стадиона", каза привърженикът на Полша Михал Колмус, цитиран от Асошиейтед Прес.