Националният селекционер на Германия Йоахим Льов не скри възхищението си от представянето на Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен в Шампионската лига.

"Жълто-черните" стигнаха до драматичен обрат срещу Малага с 3:2 във вторник по пътя към полуфиналите, докато баварците постигнаха нова победа с 2:0 над Ювентус късно снощи.

"Като национален селекционер на Германия се радвам, че много от моите футболисти ще участват на полуфиналите в Шампионската лига. Така всеки един от тях ще може да покаже какво може на най-високо ниво, тези мачове спомагат изключително много за развитието на всеки футболист", каза Йоахим Льов пред германската информационна агенция ДПА.

"Много е вълнуващо, че два отбора от Испания и Германия достигнаха до полуфиналите на турнира. За мен това е доказателство, че в тези държави се играе модерен и много добре организиран футбол."

"Би било много грешно, ако гледаме на Испания като единствения и най-голям противник на германския футбол. Англия, Италия и Франция за мен остават на същото високо ниво както в международен, така и в клубен аспект."

"За мен не е изненада, че Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд са на полуфинал в Шампионската лига. Футболистите от двата отбора изграждат гръбнака и на националния отбор на Германия."

"Не смятам, че постъпленията в Байерн и Дортмунд от сезона в ШЛ ще доведе до липсата на конкуренция между тях и останалите клубове в Бундеслигата. Смятам, че нашето първенство има отбори, които ще се противопоставят успешно на Байерн и Дортмунд в близките години и освен това ще се представят успешно и в Европа."

"Начинът, по който Байерн Мюнхен спечели Бундеслигата този сезон е наистина впечатляващ и отборът заслужава огромен респект. Същото мога да кажа за евро-кампанията на Борусия Дортмунд. Това говори за топ-нивото не само на тези два клуба, но и на цялата Бундеслига."

"Важното е в националния отбор на Германия да има единство и ние да продължим да изповядваме собствения си стил на игра. В националния отбор няма лагери, защото ние преследваме една обща цел", завърши своето изказване Йоахим Льов.