Жозе Моуриньо припомни на Рафа Бенитес под какъв натиск ще бъде подложен испанеца през този сезон. Жозе смята, че Ливърпул е задължен да спечели Висшата лига и това може да им изиграе лош номер.

Влияние оказва и факта, че миналия сезон "мърсисайдци" не взеха нито една титла, а Рафа води тима вече четири години.

"От доста време на са печелили шампионата и затова всички говоят за него сега - клубът, Бенитес и играчите. Последният сезон беше доста разочароващ, тъй като не спечелиха нищо."

"Но те винаги имат добър тим, добри играчи, затова смятам, че ще са по-класни тази година."

За последно Ливърпул триуфира на острова през 1990г., а това лято Рафа използва 26 млн. паунда, двойно повече от Челси.

"В други години те можеха да кажат "Тези момчета изхарчиха доста пари, затова те трябва да спечелят."

"Този сезон обаче нямат право на такова извинение. Имат много по-високи очаквания. В миналите три години  единствено Манчестър Юнатейд и Челси триумфираха, така че Ливърпул сега е под най-голямо напрежение."

Моурниьо добавя, че Тотнъм и Арсенал могат да поднеста изненада и да оберат лаврите в края на следващия сезон. Силната селекция на "шпорите" и младите таланати на "артилеристите" са способни на всичко.

"Това е лично мнение. Но те (б.р. Тотнъм) имат повече играчи в националния отбор отколкото всички други: Пол Робинсън, Ледли Кинг, Микаел Доусън, Арън Ленън, Джърмейн Дефо, Дарън Бент - те са прекрасна група играчи."

"А и изхарчиха доста, задържаха важните играчи, дори Димитър Бербатов, за който всички бяха сигурни, че ще напусне. И още повече, те не са под напрежение, затова мисля, че те могат да усложнят доста нещата."

"Същото е в Арсенал. Няма го Анри, но и без това играха почти целия последен сезон без него. Имат много добри млади таланти и ги смесват с опитните футболисти", завържи Моруньо пред "Скайспортс".