Зинедин Зидан приключи с футбола, славната кариера на този велик футболист е вече в историята.

Това обаче стана по един позорен начин, след като капитанът на френския национален отбор удари съперник без топка и бе изгонен от игра само 10 минути преди да се раздели завинаги с футбола.

Въпреки че откри резултата за своя отбор още в 7-та минута от дузпа, това се оказа недостатъчно и мачът вървеше към  продължения.  Опитът на Зидан, който има вече две реализирани дузпи на това първенство, бе изключително необходим на Франция, но Зизу предаде отбора си.

Зидан, който е посланник на играта, пример за подражание и емблема в цял свят, даде воля на нервите си само за няколко секунди, но вероятно ще съжалява за това цял живот. Светът ще го запомни като велик футболист, но моралните му качества очевидно не са на нивото на футболните му умения.

Това не е единственият червен картон на Зидан на световни финали. През 1998 година, той стъпка паднал футболист на Саудитска Арабия в мач от груповата фаза и се наложи да изтърпи наказание от 2 мача. След това обаче последва триумфът на финала и всичко бе забравено.

Сега обаче триумф за Франция не последва. Петлите се простиха с надеждите за втора титла, а една легенда си отива опозорена.