Дни преди края на трансферния период това лято може да се осъществи трансфер по линията Мадрид – Мюнхен. Байерн и Реал са пред сключване на сделка за Аржен Робен.

 

Според добре запознатия с нещата около кухнята на Байерн мюнхенски вестник tz, двата клуба още днес могат да финализират сделката. Дори е възможно Робен да играе в дербито срещу Волфсбург в събота.


Мадридският вестник Марка посочва, че е договорена и сумата - 25 милиона евро.

 

Постът на Робен не оправдава привличане в Байерн. Той не е класически плеймейкър, какъвто търси ван Гаал, а по-скоро крило. На този пост баварците имат Ивица Олич, който се представя добре от началото на полусезона.


Снощи по телевизия DSF пък спортният директор на Байерн Кристиян Нерлингер заяви, че не вярва до понеделник да стане какъвто и да е трансфер. Все пак той уточни, че клубът няма да купува със сигурност десен бек или вратар. С това се остави вратичка за халф.


Ако все пак той бъде привлечен в Мюнхен, това ще обясни и твърдото нежелание на Байерн да преговаря за другия низвергнат холандец в Реал - ван дер Ваарт. Самият футболист и неговият агент на няколко пъти сигнализираха, че няма да имат високи претенции, ако подпишат с германците. В Мюнхен обаче явно са опитвали да вземат неговия сънародник.

 

Робен, който има 43 мача за националния отбор на Холандия, премина в Реал М от Челси срещу 36 милиона евро през лятото на 2007 г. В момента обаче клубът не разчита на него и търси трансфер.