Спортният директор на Ювентус Алесио Секо не се страхува за съботния мач срещу Интер. Възможни са съвместни действия между ръководството на Интер и Ювентус за предотвратяване на нови расистки изцепки.

"На мача с Каляри тифозите не обиждаха Балотели, а нашия Сисоко. От наша страна ние ще направим всичко, за да мине дербито по правилата", увери в Сесто Сан Джовани Секо.

"Всички наши играчи са отговорни и мисля, че феновете на Юве не могат да бъдат  определени като расисти. Когато се случиха тези скандирания, от  Ювентус се намесихме с предзидента на клуба, Дел Пиеро, Буфон, Сисоко и останалите от отбора, за да се противопоставим на този вид поведение".

"В рамките на борбата срещу расизма Юве е ангажиран не само с коментарите на своите играчи, но всички страни трябва да работят за обществен отпор срещу това явление, най-много от пресата".

"Отстраняването на проблема зависи от интелигентността на хората по стадионите, ние се надяваме да се избегнат неприятни събития в събота", каза Алесио Секо.