Манчестър Юнайтед вече е набелязал заместник на Едвин ван дер Сар в лицето на френския национален вратар Юго Лорис, но за целта ще трябва да се раздели и с близо 20 млн. паунда.

23-годишният страж привлече вниманието на сър Алекс Фъргюсън, който от половин година вече се оглежда за нов страж, който дългосрочно да замени холандската легенда.

Лорис обаче е собственост на Лион, а с френския гранд трудно се преговаря за трансфери, защото клубът е доста добре финансово подсигурен и трудно може да бъде изкушен  с добра оферта.

Показателно за това е и случаят с Карим Бензема, който бе сред любимците на сър Алекс, но в крайна сметка единствено мегапарите на Реал Мадрид успяха да убедят Лион да продава.

Този път обаче може и Юнайтед да развърже повече кесията, тъй като Ван дер Сар не само е в края на кариерата си, но и трагедията със съпругата му, която се разигра по Коледа, го извади за неопределено време от терена.

Лорис е перфектен кандидат за "Олд Трафорд". Той е млад, което му гарантира минимум още десет години футбол на топ ниво, а освен това е футболист, който може да удвои цената си след време.

Единствената алтернатива пред сър Алекс е руският национал Игор Акинфеев, който впечатли шотландският тактик в мачовете между Юнайтед и ЦСКА Москва в Шампионската лига.