Представители на Манчестър Юнайтед и още три клуба от Висшата лига на Англия ще пътуват до Дъблин, за да наблюдават изявите на вратаря Райс М'боли в контролната среща между Алжир и Република Ирландия на 28 май.

Към стража на Славия интерес проявяват от Юнайтед, както и от още три клуба, завършили сезон 2009-2010 във втората половина на класирането на Висшата лига.

Както е известно М'боли прекара неколкодневни проби в Манчестър Юнайтед и привлече интереса на елитните отбори в Англия.

"Червените дяволи" пък почти сигурно ще освободят един от резервните си вратари Бен Фостър, а мениджърът на тима Алекс Фъргюсън усилено търси негов заместник.


В момента М'боли и националният отбор на Алжир се намират на подготовка в Швейцария. Стражът на "белите" е един от четиримата вратари, които бяха включени в разширения състав преди началото на световното първенство.

Алжир е в група "С" на Мондиал 2010 заедно с отборите на Англия, Словения и САЩ.


Райс М'боли, който беше избран за най-добър вратар в България за 2009 година, има сериозни шансове да бъде част от отбора на Алжир на световното първенство следващия месец.