Капитанът на националния отбор на Нигерия Нванко Кану е оптимист за доброто представяне на "Супер орлите" на Мондиала в ЮАР през идното лято.

"Ние вярваме, че можем да се представим силно на това Световно. Преди четири години не успяхме да играем на Мондиал, за наша радост, сега сме в ЮАР.", заяви Кану пред "Би Би Си".

"Турнирът е ЮАР е една много добра възможност за нашия отбор да покаже качествата си, а това, че Световното ще се играе на континента Африка, също е голям плюс за нас. Всички африкански отбори трябва да покажат на какво са способни", добави ветеранът.

Нигерия ще бъде водена от шведа Ларс Лагербак на предстоящото Световно първенство. Той повика Кану на Мондиала, точно когато ветеранът навлиза в залеза на своята кариера.

Самият Кану от своя страна иска той и неговите съотборници да накарат целия нигерийски народ да се гордее с тях.

"Нигерия ще бъде един от най-силните африкански отбори на Мондиала. Ако имаме добър ден, ние можем да победим всеки един съперник, независимо дали става въпрос за Бразилия и Аржентина"

"Ние ще играем с гаучосите в груповата фаза, те са голям отбор. Самата Аржентина е футболна страна. Няма да се предадем срещу тях и ще направим всичко възможно, за да извлечем положителен резултат. Мачът между нас и аржентинците ще бъде много интересен и резултатът от него може да бъде решаващ за крайното класиране в групата", смята нападателят на Портсмут.

"Важно е да спечелим първия си мач и оттам вече ще можем да продължим напред", завърши нигериецът.

Отборът на Нигерия е в една квалификационна група, заедно с Аржентина, Южна Корея и Гърция.