Атакуващият халф на Лацио и националния отбор на Алжир Мурат Мехни ще пропусне Мондиала в Южна Африка заради травма, пише в днешния си брой алжирското издание "Аридия".

Първоначално, роденият във Франция футболист бе включен в разширения състав от националния селекционер Рабах Саадане, но се оказа, че няма да се възстанови навреме от контузията си в коляното и в крайна сметка ще се наложи да се оперира.

"Много съм тъжен, че ще пропуснa Мондиала. Пожелавам на съотборниците ми да се справят в ЮАР по най-добрия възможен начин", заяви разочарованият Мехни.

"Видях тъгава по лицето на президента на футболната федерация на Алжир и това донякъде ме утешава, защото хората показват, че държат на мен и аз съм част от нашето голямо семейство", добави халфът.

Отсъствието на Мехни е голям удар за Рабах Саадане. До този момент, халфът има едва 9 мача с националната фланелка, след като я облече през миналата година.

Въпреки това, той успя да се превърне в един от стълбовете в полузащитата на тима и изигра ключова роля по-време на някои от мачовете на "пустинните лисици".