Голямата звезда на националния отбор на Уругвай Диего Форлан смята, че той и съотборниците му от представителния тим могат да стигнат далеч на Мондиала в ЮАР, ако демонстрират, че се намират в добра форма.

Днес Уругвай започва участието си на Мондиала в Южна Африка с мач срещу Франция, който ще се играе от 21:30 часа българско време.

"Ако сме в топ форма, можем да стигнем далеч. Надявам се това да стане", заяви Форлан, цитиран от официалния сайт на ФИФА.

Определено страстта на Диего да помогне на "урусите" да постигнат нещо на Мондиала е голяма. Той иска тимът да затвори устите на критиците с игра и резултати и това е напълно нормално.

Бащата на Диего - Пабло, е един от легендарните футболисти на уругвайския футбол и е играл на два Мондиала - през 1966 и 1974 година. Съвсем логично Форлан-старши е горд със сина си, който успя да направи кариера в Европа и се превърна в големия лидер на представителния тим на родината си.

"Хубавото е, че сега имам доста повече опит, отколкото на предишния Мондиал, на който играх. Мисля, че това ще ми помогне доста на терена", добави уругвайският национал.

"Няма значение как стигнахме дотук, важното е нашето у частие на Мондиала, което мисля, че напълно си заслужихме. Не трябва да гледаме миналото и да се притесняваме. Знаем, че държим шансовете си за класиране във втория кръг в собствените си ръце", не пропусна да отбележи звездата на Атлетико (Мадрид).

Уругвай се класира за Мондиала благодарение на елиминирането на Коста Рика в два плейофни мача. Интересното е, че днешният съперник на тима Франция също стигна до Мондиала, след като спечели плейофите срещу Ейре.

"Не ни пука как сме се класирали, пак го повтарям това. Не ни пука и как са се класирали французите на Мондиала. Факт е, че те имат изключително класни и добри футболисти", смята Форлан.

"Сега най-важното за нас е да побеждаваме и да преминем груповата фаза. След това има елиминации, в които всичко вече може да се случи. Там нещата се решават в един единствен мач", завърши звездата на Уругвай.