Уругвай - Франция, "Кейп Таун Стедиъм" (Кейп Таун), 21:30 часа - пряко в Gol.bg

Уругвай

Отборът: Треньорът на южноамериканците Оскар Табарес вече заяви, че със сигурност в игра ще пусне Маурисио Викторино и Аревало Риос, като нито един от двамата не влизаше в прогнозите на повечето медии за първия двубой с Франция. Очаква се Уругвай да заложи на схема 3-4-1-2, като едно е сигурно - атаката ще бъде предвождана от нападателя на Атлетико Мадрид - Диего Форлан.

Форма: Отборът от Южна Америка показва доста стабилна игра в последните си мачове, особено в защита. Уругвай не изигра един куп контроли преди Световното, за разлика от повечето страни и съхрани доста от силите си.

Уругвай   4:1 Израел
Уругвай   3:1 Швейцария
Уругвай   1:1 Коста Рика
Уругвай   1:0 Коста Рика

Вероятен състав: Муслера, Лугано, Годин, Викторино, Максимилиано Перейра, Перес, Риос, Алваро Перейра, Гонзалес, Суарес, Форлан


Франция

Отборът: Критикуваният сериозно Реймон Доменек няма никакви проблеми с контузени футболисти преди началото на днешния мач с Уругвай, като единствено има лека въпросителна върху централния бранител Уилиям Галас, който наскоро се възстанови от травма в прасеца. С оплаквания бе и Жереми Тулалан, но всичко с него вече е наред и ще може да участва в двубоя.

Форма: Формата е най-сериозният проблем на французите, които записаха отчайващи резултати в контролите си преди Световното, а и се класираха през задната врата за финалите

Франция    0:1 Китай
Франция  
   1:1 Тунис
Франция    2:1 Коста Рика
Франция    0:2 Испания

Вероятен състав: Лорис, Саня, Скилачи, Абидал, Евра, Гуркуф, Тулалан, Малуда, Гову, Анелка, Рибери


Прогноза

Очакванията са повече за победа на Франция, но предвид отчайващата форма на французите и стабилната отбрана на Уругвай, според нас това е почти невъзможно. Разбира се, шанс за изненада винаги има, но победа за южноамериканците изглежда доста по-възможна, затова залагаме на тях.

Резултат: 1:0