Алжир - Словения, "Питър Мокаба Стедиъм" (Полокване), 14:30 часа - пряко в Gol.bg


Алжир

Отборът: Големият проблем на Алжир е отсъствието на капитана Язид Мансури. Така капитанската лента ще трябва да отиде на ръката на централния бранител Антар Яхия. Защитникът на Бохум обаче също има известни оплаквания и участието му не е на сто процента сигурно. В средата на терена Мансури ще бъде заместен от Мехди Ласен. Вратарят Фаузи Чауиши и Надир Белхадж също пропускат старта, а под съмнение е Рафик Джебур.

Форма: В последния си мач Алжир постигна минимална победа срещу ОАЕ, но преди това записа четири загуби, които показват ясно, че отборът далеч не е в най-добрата си форма.

Алжир  1:0 ОАЕ 5 юни
Алжир  0:3 Ирландия 28 май
Алжир  0:3 Сърбия 3 март
Алжир  0:4 Египет 28 януари
Алжир  0:1 Нигерия 30 януари

Вероятен състав: Гауауи, Халиш, Бугера, Яхия, Масбах, Будебуз, Ласен, Йебда, Зиани, Джебур, Матмур


Словения

Отборът: В последната контрола на Словения Златан Любянкич получи травма и макар че вече е възстановен, не се знае дали ще участва. Очаква се Златко Дедич да започне в атака, редом до Миливое Новакович.

Форма: Словения има едва две официални контроли тази година, които спечели убедително, но срещу доста непретенциозни противници. По всичко личи обаче, че балканците поддържат добра форма и могат да поднесат изненада.

Словения 3:1 Нова Зеландия 4 юни
Словения 4:1 Катар 3 март
Словения 1:0 Русия 18 ноември
Словения 1:2 Русия 14 ноември
Словения 3:0 Сан Марино 14 октомври

Вероятен състав: Ханданович, Бречко, Цезар, Шулер, Йокич, Кирм, Радославлевич, Корен, Бирса, Дедич, Новакович


Прогноза

Алжир стана пословичен с изключително грубиянската си игра и единствено и само няколко касапщини могат да изведат африканците до успех срещу Словения. Надали обаче реферът ще ги остави на произвола на съдбата, така че очакваме и в най-лошия случай класата на Словения да изведе балканците до победа. Възпитаниците на Матияс Кек играят изключително организирано, имат невероятен отборен дух и не виждаме как може би най-слабият африкански отбор на световното ще ги спре.

Резултат: 0:2