Голямата звезда на Камерун Самуел Ето'о вярва, че "неукротимите лъвове" имат всичко необходимо, за да удивят света и да вдигнат титлата на Мондиала в ЮАР.

Нападателят на Интер вече има доста опит при спечелването на големи трофеи, след като има във визитката си Шампионска лига с Барселона и Интер. Освен това е ставал два пъти носител на Купата на африканските нации с Камерун и е играл на два Мондиала.

"Тези, които се целят ниско, няма как да стигнат върховете. Искренно вярвам, че можем да спечелим Мондиала и вярвам в това", заяви Ето'о.

"Говоря съвсем сериозно. Нашите играчи не са по-лоши от бразилците, аржентинците, испанците или французите. Не трябва да се комплексираме от другите'", добави нападателят.

"Като погледна другите отбори , не завиждам на никого, тъй като ние имаме всичко, което го имат и те. Моята работа е да убедя всички мои съотборници в националния отбор, че можем да спечелим световната титла и да станем първият африкански отбор, който е сторил това", каза още той.

"Имаме невероятно поколение от страхотни играчи като Алекс Сонг, Стефан Мбиа, Жан Макун и Аурелиен Шеджу. Те са футболисти, които всяка седмица играят големи мачове в най-добрите първенства. Никога преди не сме имали толкова добри играчи накуп", завърши звездата на Камерун.